Γνωρίστε μας τη Βιβλιοθήκη / το Αρχείο σας

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών 

Στο πλαίσιο δράσεων του Ελληνικού Παραρτήματος της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Βιβλιοθηκών και Αρχείων (IAML), ξεκινάμε με τη νέα χρονιά μια σειρά διαδικτυακών παρουσιάσεων βιβλιοθηκών και αρχείων με μουσικό περιεχόμενο. Στόχος μας, η γνωριμία και η προβολή φορέων, ιδρυμάτων και ιδιωτών που διαθέτουν αρχεία / βιβλιοθήκες με κάθε λογής μουσικό υλικό, όπως και ο παραγωγικός διάλογος πάνω σε θέματα που αφορούν τον χώρο.

Συντονιστείτε μαζί μας κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα στις 6.30 μ.μ., για να παρακολουθήσετε τις παρουσιάσεις και να γνωριστούμε καλύτερα.

Ξεκινάμε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, ώρα 6.30 μ.μ. με το

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας (ΚΕΕΛ) της Ακαδημίας Αθηνών 

Ομιλητές:  

1. Eυάγγελος Καραμανές, Διευθύνων ΚΕΕΛ: Το Λαογραφικό Αρχείο / Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών: η ίδρυση, ο σκοπός και το έργο του

2. Μαρία Ανδρουλάκη, μουσικολόγος, Διευθύντρια Ερευνών ΚΕΕΛ: Η Εθνική Μουσική Συλλογή  (Ε.Μ.Σ.) του Κέντρου Λαογραφίας  της Ακαδημίας Αθηνών

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση.

Διάρκεια δράσης: 60΄ 

H παρουσίαση είναι ανοιχτή προς κάθε ενδιαφερόμενο μέσω zoom, στον σύνδεσμο https://us06web.zoom.us/j/85989872445

Για την παρακολούθηση δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα Σοφία Τσοπάνη (tsopani@mus.auth.gr), Γ. Γραμματέα του Παραρτήματός μας.

Η εκδήλωση στο Facebook

Επόμενη παρουσίαση : 22 Φεβρουαρίου, ώρα 6.30 μ.μ. με την

Εθνική Λυρική Σκηνή – Εικονικό Εκπαιδευτικό Μουσείο

Ομιλήτρια: 

Σοφία Κομποτιάτη, μουσικολόγος, Δρ. Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Υπεύθυνη Εικονικού Εκπαιδευτικού Μουσείου ΕΛΣ: Εθνική Λυρική Σκηνή: αποτυπώνοντας το παρελθόν σε παρόντα χρόνο. Από τις Αρχειακές Συλλογές στο Εικονικό Εκπαιδευτικό Μουσείο Όπερας.

Για δήλωση ενδιαφέροντος παρουσίασης βιβλιοθήκης/αρχείου δείτε εδώ.