Πρακτικά Γενικής Συνέλευσης Μελών 11/5/2019

Ελληνικό Παράρτημα της IAML

Γενική Συνέλευση Μελών
Σάββατο 11 Μαΐου 2019,
09:30-11:00
Μέλη του ΔΣ: Αλέξανδρος Χαρκιολάκης (ΑΧ Πρόεδρος), Στεφανία Μεράκου (ΣΜ, Αντιπρόεδρος), Βέρα Κριεζή (ΒΚ, Γραμματέας), Άρης Μπαζμαδέλης (ΑΜ, Ταμίας), Χριστίνα Θεοδωρίκα (Μέλος)

Παρευρισκόμενοι: Απαρτία

ΑΤΖΕΝΤΑ:

1Καλωσόρισμα και σύντομη εισαγωγή
2Ενημέρωση για την πορεία των Ομάδων Εργασίας
3Απολογισμός απερχόμενου ΔΣ
4Προκήρυξη εκλογών

ΠΡΑΚΤΙΚΑ:

1Καλωσόρισμα του Προέδρου στη Γενική Συνέλευση και στην φιλόξενη Θεσσαλονίκη. Ευχαριστήρια για τη φιλοξενία του Συνεδρίου στους διοργανωτές του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ (Άρη Μπαζμαδέλη, Σοφία Τσοπάνη)
2Έγινε σύντομη ενημέρωση για την πορεία των Ομάδων Εργασίας (υπάρχουν και οι αναλυτικές εκθέσεις των ΟΕ οι οποίες επισυνάπτονται στην ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2019- ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
3Ο Πρόεδρος, Αλέξανδρος Χαρκιολάκης, διάβασε τον 3ετή Απολογισμό του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, ο οποίος παρατίθεται εδώ ως εξής:

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ IAML

 

“Όπως έχουμε ανακοινώσει, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραιτηθεί σύσσωμο παρόλο που έχει ακόμη έναν χρόνο θητεία μετά την ανανέωση της εμπιστοσύνης από το Σώμα, για να διευκολύνει όλες κι όλους που θα ήθελαν να εμπλακούν στη διοίκηση του Ελληνικού Παραρτήματος της IAML και να φέρουν φρέσκιες και καινούργιες ιδέες για να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο.

Από την έναρξη λειτουργίας του Παραρτήματος αλλά και πριν από αυτό, κατά τη διάρκεια των διεργασιών για την εμπλοκή πολλών και από πολλούς οργανισμούς είχε διαπιστωθεί η ανάγκη να δημιουργηθεί κάτι που να συμπεριλαμβάνει τις μουσικές βιβλιοθήκες, τα μουσικά αρχεία, τους μουσικολόγους και τους μουσικούς βιβλιοθηκονόμους έτσι ώστε να έρθουν όσο πιο κοντά γίνεται. Αυτό φάνηκε άλλωστε και από την παρουσία όλων όσων είχαν έρθει κατά την πρώτη διερευνητική συνάντηση το 2016. Μετά από εκείνη την πρώτη επαφή κινηθήκαμε γρήγορα και καταφέραμε να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αναγνωριστεί κι επίσημα το Ελληνικό Παράρτημα στο ετήσιο συνέδριο της IAML στη Ρώμη το 2016.

Με την παρούσα σύνθεση το -μέχρι τότε προσωρινό- Διοικητικό Συμβούλιο που είχε προκύψει από ψηφοφορία, συγκάλεσε την πρώτη Γενική Συνέλευση κατά τη διάρκεια του 1ου Συνεδρίου Μουσικών Βιβλιοθηκών κι Αρχείων που έγινε το 2017 στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη». Εκεί ανανεώθηκε διά βοής η εμπιστοσύνη στα πρόσωπά μας, κάτι που μας συγκίνησε ιδιαιτέρως.

Ο θεσμός του ετήσιου συνεδρίου ήταν το πρώτο πράγμα που αποφασίσαμε να καθιερώσουμε και πιστεύουμε ότι κάναμε καλά, καθώς πλέον βρισκόμαστε εδώ στη Θεσσαλονίκη όπου διοργανώνεται το 3ο μας συνέδριο. Το συνέδριο αυτό είναι μία καλή ευκαιρία για να βρισκόμαστε όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε για τις μουσικές βιβλιοθήκες και τη μουσική πληροφόρηση, για τη μουσικολογία και τη μουσική βιβλιοθηκονομία, αλλά και για θέματα πρακτικά που μας απασχολούν. Ευελπιστούμε ότι και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές θα συνεχίσει να διοργανώνει αυτό το συνέδριο μία φορά τον χρόνο και ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να το κάνει ακόμη μεγαλύτερο και δυναμικότερο. Κατά τα τρία αυτά έτη, είχαμε σημαντικούς κεντρικούς ομιλητές με κορυφαία παρουσία αυτής του προέδρου της IAML κυρίου Stanislaw Hrabia στο προηγούμενο μας συνέδριο που διεξήχθη στο Ωδείο Αθηνών.

Βασική μας επιδίωξη ήταν να δημιουργήσουμε σταθερές και στιβαρές σχέσεις με άλλους θεσμικούς φορείς που κινούνται παράλληλα με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του Ελληνικού Παραρτήματος της IAML. Πιστεύουμε ότι έχουμε επιτύχει αρκετά πάνω στο ζήτημα ύστερα από συναντήσεις με φορείς όπως η Εθνική Βιβλιοθήκη, η ΕΕΒΕΠ, η συνεργασία με την Ελληνική Μουσικολογική Εταιρεία και πολλές άλλες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία του Ελληνικού Παραρτήματος δεν περιορίστηκε στην Ελλάδα αλλά επεκτάθηκε και στην Κύπρο όπου είχαμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε μία συζήτηση στρογγυλής τράπεζας σε συνέδριο που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λευκωσία το 2017.

Όταν γράψαμε το καταστατικό μας για να μπορέσει να εγκριθεί από την IAML προβλέψαμε τη δυνατότητα δημιουργίας ομάδων εργασίας οι οποίες έχουν συγκεκριμένους στόχους και εργάζονται για να τους επιτύχουν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις ομάδες εργασίας που παράγουν έργο και συντονίζονται ξεχωριστά και ανεξάρτητα, δίχως να απαιτείται εμπλοκή του Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτό δίνει τη δυνατότητα ευελιξίας και άνεσης στις αποφάσεις για τη λειτουργία των εν λόγω ομάδων.

Το Ελληνικό Παράρτημα της IAML έχει φροντίσει για τη σωστή ενημέρωση και παρουσία στο διαδίκτυο. Διαθέτει ιστοσελίδα που είναι μια ευγενική προσφορά του ΤΕΙ Ηπείρου και όπως μας έχουν διαβεβαιώσει από τις υπηρεσίες του ιδρύματος αυτή η προσφορά δεν θα πάψει να υφίσταται τώρα που το ΤΕΙ κινείται με διαφορετικό τρόπο όσον αφορά τη διοικητική και οργανωτική του δομή. Επίσης, διαθέτει μία λίστα email τα οποία λαμβάνουν περίπου 300 άτομα και έχει σελίδα στο FaceBook όπου παρακολουθούν τις δραστηριότητές μας πάνω από 340 άτομα.

Παρόλο που αυτό το κείμενο είναι ένας ελάχιστος απολογισμός του τι έχει καταφέρει να κάνει το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο αυτά τα τρία χρόνια, δεν θα θέλαμε να κλείσει μονάχα με μία αναδρομή στο παρελθόν που έτσι κι αλλιώς δεν εξαντλείται σε αυτές τις λίγες γραμμές. Σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα όσα κάναμε ήταν για να καταφέρουμε να εδραιώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το Ελληνικό Παράρτημα της IAML για το οποίο έχουμε λάβει πολλές φορές τα συγχαρητήρια από συναδέλφους άλλων χωρών. Θα θέλαμε να κλείσει με ένα απολύτως αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον. Το Ελληνικό Παράρτημα της IAML βρίσκεται ακόμη σε εξαιρετικά νεαρή ηλικία, έχει πολλά να κάνει και πάρα πολλά να προσφέρει. Θα πρέπει να συνεχίσει να παρουσιάζει στο κοινό τα επιτεύγματα των Ελληνικών Μουσικών Βιβλιοθηκών κι Αρχείων μέσω των συνεδρίων του, θα πρέπει να συνεχίσει να υποστηρίζει τις ερευνητικές ανησυχίες όλων όσων θέλουν να προσφέρουν και έχουν όρεξη και μεράκι για να το πετύχουν, θα πρέπει να συνεχίσει να παρεμβαίνει όπου θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσει ώστε να υπάρξουν καλύτερες βιβλιοθηκονομικές λύσεις για τα μουσικά ζητήματα, οφείλει να ενημερώσει και να καταρτίσει όσες κι όσους περισσότερους γίνεται και φυσικά οφείλει να προσπαθήσει για τη θεσμοθέτηση ενός μεταπτυχιακού προγράμματος που θα οργανωθεί ιδανικά με τη συμπόρευση και συνεργασία τμημάτων Βιβλιοθηκονομίας και Μουσικών Σπουδών και φυσικά να παραμείνει ενεργό στο πλαίσιο της διεθνούς κοινότητας, με παρουσία των μελών του και ανακοινώσεις στα ετήσια συνέδρια της IAML. Με τη βοήθεια πολλών και νεώτερων μελών αυτό θα γίνει ακόμη ευκολότερο. Για τον λόγο αυτό, κι όπως ενημερωθήκατε μέσω της λίστας email αλλά και το γκρουπ μας στο Facebook, ανοίξαμε τη διαδικασία για την ανάδειξη μίας νέας σύνθεσης Διοικητικού Συμβουλίου που θα καταφέρει ακόμη περισσότερα. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα βοηθήσουμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να αναλάβει γρήγορα τη διοίκηση του Ελληνικού Παραρτήματος και ότι θα παραμείνουμε ενεργοί στις τάξεις του Ελληνικού Παραρτήματος της IAML. Καλή επιτυχία στο νέο Συμβούλιο που θα αναδειχθεί και θα τα πούμε όλοι μαζί στην επόμενη Γενική Συνέλευση στο 4ο Συνέδριο Μουσικών Βιβλιοθηκών κι Αρχείων το 2020!”

Το ΔΣ του Ελληνικού Παραρτήματος της IAML

 

4Συζήτηση για τη διενέργεια Εκλογών και για τη διαδικασία και επίσημη έναρξη για την υποβολή υποψηφιοτήτων

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2018

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (2017-2020)

Αλέξανδρος Χαρκιολάκης, Πρόεδρος, Στεφανία Μεράκου, Αντιπρόεδρος, Βέρα Κριεζή, Γραμματέας, Άρης Μπαζμαδέλης, Ταμίας, Χριστίνα Θεοδωρίκα, Μέλος

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ / ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

2ο Συνέδριο Μουσικών Βιβλιοθηκών & Αρχείων, Ωδείο Αθηνών, Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», 27-28 Απριλίου 2018
Στο 2ο Συνέδριο Μουσικών Βιβλιοθηκών και Αρχείων του Ελληνικού Παραρτήματος της IAML που φέτος έγινε σε συνδιοργάνωση με το Ωδείο Αθηνών, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε πάνω από 130 συνέδρους, να ακούσουμε 28 ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και να συμμετέχουμε σε 2 στρογγυλές τράπεζες με ανοιχτή συζήτηση. Στο τέλος της 1ης μέρας παρακολουθήσαμε τα εγκαίνια της έκθεσης “Το Ωδείο και οι μαθητές του”, με μοναδικά τεκμήρια από το ιστορικό αρχείο του Ωδείου, ενώ τη 2η μέρα είχαμε την τιμή και τη χαρά να παραστούμε σε μία μοναδική παράσταση που έστησαν για εμάς και με αφορμή τη Διεθνή Μέρα Χορού, η Σχολή Χορού του Ωδείου. Τα μέλη του Παραρτήματος παρέστησαν στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου και μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο θέσαμε τους στόχους για την επόμενη χρονιά. Το σίγουρο είναι ότι η επόμενη χρονιά έχει αρκετές δραστηριότητες και φυσικά, ένα 3ο Συνέδριο που αναμένεται να το διοργανώσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

IAML Annual Conference, Leipzig, 22-27 July 2018

Το Ελληνικό Παράρτημα συμμετείχε δυναμικά στο 67ο Ετήσιο Συνέδριο της IAML με 4 ανακοινώσεις από τα μέλη του. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τα εξής θέματα:

Μαρία Ασλανίδη (Ιόνιο Πανεπιστήμιο), Άρης Μπαζμαδέλης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Αρσινόη Ιωαννίδου (RISM Ελλάδα)
Enabling access to Byzantine music manuscripts in an international context: the case of the Nikolaos Mavropoulos Archive

Ηλίας Κυριαζής (Bayerische Staatsbibliothek, Munich)
Speculative models on using visualizations for music browsing

Στέλλα Κουρμπανά (Ωδείο Αθηνών)
Reconsidering modern Greek musical history through the Athens Conservatoire Archives

Στεφανία Μεράκου (Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»)
The story of the Greek Music Archive of the Music Library of Greece: content, mission and role in the research of Greek music

ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018-2019)

ΟΕ για την Πρόσβαση στα Μουσικά Αρχεία
(Συντονιστές: Στεφανία Μεράκου, Άρης Μπαζμαδέλης

Στο προηγούμενο συνέδριο είχε παρουσιαστεί η σύσταση της Ομάδας εργασίας και οι αρχικές της δράσεις, οι οποίες συνδέθηκαν με την κατάρτιση ενός ερωτηματολογίου για την αποστολή του σε Βιβλιοθήκες και Αρχεία προκειμένου να καταγραφούν οι συλλογές τους. Με βάση την πρώτη προσπάθεια καταγραφής από τον N. Rattlif, αργότερα από το ΙΕΜΑ και την πρόσφατη έκδοση των Ratliff και Μπαζμαδέλη, η ομάδα εργάσθηκε ώστε να συντάξει ένα δόκιμο ερωτηματολόγιο (συμβατό με αυτά του RISM C Series) έτσι ώστε να είναι εύκολη η μετάπτωση των στοιχείων στον γενικό κατάλογο.

Από τον Απρίλιο του 2018 και μετά η ομάδα προέβη στις ακόλουθες ενέργειες:

1) επικύρωσε την τελική μορφή του ερωτηματολογίου που συντάχθηκε από τους Άρη Μπαζμαδέλη, Μαρία Ασλανίδη, Άρτεμι Παπαδάκη και Κώστα Μόσχο.

2) Από τις 31 Μαΐου άρχισε η αποστολή (με ρυθμό αποστολής 300/ημέρα) των e-mails. Στάλθηκαν συνολικά 678 και ελήφθησαν αρχικά 64 απαντήσεις, οι οποίες σταδιακά έφτασαν τις 95.

3) Δημιουργήθηκε ένας ταξινομημένος πίνακας αποστολών, που περιέλαβε την ημερομηνία αποστολής και τους αποδέκτες. Στάλθηκαν επίσης συμπληρωματικά δύο υπενθυμίσεις: η πρώτη στις 12-14/6 σε 441 αποδέκτες και η δεύτερη 16/9 σε 422 αποδέκτες. Αποδείχτηκαν προβληματικά 322 e-mail (γεμάτο inbox, αδυναμία ανταπόκρισης server, προβλήματα google, κ.λ.π.). Τελικά ελήφθησαν 124 απαντήσεις, σε ένα σύνολο 700 περίπου σταλθέντων e-mails. Στο google drive έχουν αναρτηθεί, τόσο οι αποστολές σε πίνακα xl, όσο και οι απαντήσεις. Έχει γίνει επίσης μια ταξινόμηση κατά είδος βιβλιοθήκης και έχει υπολογιστεί και το ποσοστό των μουσικών τίτλων (επί των συνολικών), σε κάθε βιβλιοθήκη. Παράλληλα προτάθηκε η δημιουργία δύο λιστών, εκ των οποίων η πρώτη να αναφέρεται σε αυτούς που δεν έχουν απαντήσει και η δεύτερη σε αυτούς που δεν έχει λάβει – για οποιοδήποτε λόγο – e-mail, παράλληλα με την επεξεργασία τους, προκειμένου να παρθεί μια απόφαση σχετικά με το ποιες βιβλιοθήκες είναι οι πιο σημαντικές, ώστε να επιδιωχθεί εκ νέου επικοινωνία.

4) Ύστερα από την επεξεργασία των στοιχείων, συντάχθηκε μια λίστα με τις 101 πιο σημαντικές βιβλιοθήκες (επί συνόλου 200 περίπου) οι οποίες έλαβαν το ερωτηματολόγιο αλλά δεν απάντησαν, ώστε να επιδιωχθεί τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να εξασφαλιστεί η απάντηση στο ερωτηματολόγιο. Στη λίστα αυτή συμπεριελήφθησαν και επιπλέον εννέα βιβλιοθήκες (επί συνόλου 150 περίπου) που θεωρήθηκαν σημαντικές, οι οποίες δεν είχαν λάβει το ερωτηματολόγιο, ώστε να επανελεγχθούν τα στοιχεία τους για να καταστεί τελικά δυνατή η επικοινωνία μαζί τους.

5) Όσο αφορά στις ληφθείσες απαντήσεις, υπήρξε μια λεπτομερής επεξεργασία των στοιχείων, η οποία έφερε στο φως προβληματικά στοιχεία, οπότε και αποφασίστηκε η τηλεφωνική επικοινωνία, με σκοπό να διευκρινιστούν οι όποιες ασάφειας είχαν εντοπιστεί.

6) Η τηλεφωνική επικοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της έχει ολοκληρωθεί και προς τις δυο κατευθύνσεις, τόσο δηλαδή με τους φορείς που είχαν απαντήσει και κάποια στοιχεία ήταν προβληματικά, όσο και με τους θεωρούμενους σημαντικούς φορείς, οι οποίοι δεν είχαν ανταποκριθεί θετικά στο ερωτηματολόγιο. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης ενέργειας θα ανακοινωθούν στην προσεχή συνάντηση της ομάδας που θα λάβει χώρα στα μέσα Μαΐου.

Στις προσεχείς δράσεις της ομάδας συγκαταλέγεται η δημιουργία μιας πιο απλοϊκής μορφής του υπάρχοντος ερωτηματολογίου, προκειμένου να σταλεί σε μονές (στην προσπάθεια για ενδεχόμενο εντοπισμό σπάνιων χειρογράφων) και ως εκ τούτου να μπορεί να απαντηθεί από τους μοναχούς/ές.

Επίσης αναμένεται να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων η οποία θα φιλοξενηθεί στη σελίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της συγχώνευσης του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η υλοποίηση αυτή έχει εξασφαλιστεί ύστερα από συνεννόηση με την κυρία Θεοδωρίκα, υπεύθυνη της βιβλιοθήκης του Τμήματος  Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στην Άρτα,  και τον κύριο Γ. Ζάχο, διευθυντή των βιβλιοθηκών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τέλος έχει προταθεί ως επόμενο βήμα και εφόσον ολοκληρωθούν οι προηγούμενες δράσεις που σχετίζονται με την καταγραφή των φορέων και τη δημιουργία βάσης δεδομένων, η οργάνωση ενεργειών σχετικά με αρχεία και ιδιωτικές συλλογές.

ΟΕ Πληροφόρηση και Μουσική Δημιουργικότητα
(Συντονιστής: Χαρίλαος Λαβράνος)

Η Ομάδας Εργασίας του Ελληνικού Παραρτήματος της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Κέντρων Τεκμηρίωσης (IAML-GR) με τίτλο: «Πληροφόρηση και Μουσική Δημιουργικότητα» δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάπτυξη δράσεων για την υποστήριξη της σύνδεσης μεταξύ της πληροφόρησης και της δημιουργικότητας στο χώρο της μουσικής. Ειδικότερα, η σύσταση της Ομάδας Εργασίας αποσκοπεί στην ανάδειξη των δραστηριοτήτων των μουσικών Βιβλιοθηκών και ευρύτερα των Φορέων Μουσικής Πληροφόρησης σχετικά με την προώθηση της μουσικής πληροφόρησης και στη σύνδεση αυτών με την πολιτισμική ζωή κάθε τόπου και τη μουσική δημιουργικότητα.

Στο πλαίσιο των δράσεων της Ομάδας Εργασίας έχει κοινοποιηθεί Πρόσκληση για υποβολή εργασιών σε Ειδική Έκδοση του Επιστημονικού Περιοδικού HeJMEC (Hellenic Journal of Music, Education and Culture). Το τεύχος έχει τίτλο: «Βιβλιοθήκες Μουσικής και Δημιουργικότητα: Σύγχρονες τάσεις και προοπτικές σύνδεσης με την Πολιτιστική και Τουριστική Βιομηχανία» – “Music Libraries and Creativity: Trends and perspectives meeting Cultural and Tourism Industry. Σκοπός του συγκεκριμένης έκδοσης είναι να αποτελέσει βασική πηγή αναφοράς  για την ανάδειξη της σχέσης ανάμεσα στην αναζήτηση και την ανάκτηση των πληροφοριών μουσικής (την πληροφοριακή συμπεριφορά) και τη μουσική δημιουργικότητα, εντός του σύγχρονου περιβάλλοντος πληροφόρησης όπως αυτό εκφράζεται μέσω των Βιβλιοθηκών μουσικής και των υπηρεσιών μουσικής πληροφόρησης. Η επιμέλεια της Ειδικής Έκδοσης έχει αναληφθεί από τα μέλη της Ομάδας Εργασίας: Χαρίλαος Λαβράνο (Ιόνιο Πανεπιστήμιο/IAML-Gr), Μαρία Ασλανίδη (Ιόνιο Πανεπιστήμιο/IAML-Gr) και Άρτεμις Παπαδάκι (Bellerbys College/IAML-Gr).

ΟΕ Σεμιναρίων Εκπαίδευσης
Η Ομάδα Σεμιναρίων Εκπαίδευσης τους Ελληνικού Παραρτήματος IAML δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2018. Στόχος της είναι η ανάπτυξη δραστηριοτήτων που θα συμβάλουν στην εκπαίδευση και περαιτέρω ενημέρωση ενδιαφερομένων για τον χώρο της μουσικής βιβλιοθηκονομίας/αρχειονομίας, όπως και των εργαζομένων στους αντίστοιχους χώρους.

Στο πλαίσιο της δράσης της, η Ομάδα έχει ξεκινήσει μια σειρά ενημερωτικών δελτίων (newsletters) με έμφαση σε θέματα μουσικής βιβλιογραφίας και νέες τάσεις στον χώρο των μουσικών βιβλιοθηκών. Η σύμπραξη συναδέλφων για τη δημιουργία των δελτίων αυτών και την ανταλλαγή γνώσεων θα είναι απαραίτητη. Παράλληλα, οργανώνεται το πρώτο σεμινάριο της Ομάδας με θέμα «Μουσική καταλογογράφηση και χρήση πλατφόρμας ReasonableGraph», που θα λάβει χώρα στα πλαίσια του 3ου Συνεδρίου του Παραρτήματος.

Την ομάδα αποτελούν οι: Αρσινόη Ιωαννίδου, Ηλίας Κυριαζής, Ίρμγκαρντ Λερχ-Καλαβρυτινού, Άρης Μπαζμαδέλης.