Ανοιχτή Ημερίδα για Επαγγελματικά Θέματα Βιβλιοθηκονόμων, Επιστημόνων Πληροφόρησης & Αρχειονόμων από την ΕΕΒΕΠ

Ημερίδα για τα Επαγγελματικά Θέματα των Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης και των Αρχειονόμων από την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων της Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ). Διεξάγεται διαδικτυακά την Τετάρτη 7.9.2022, ώρα 10:00–13:00. Η εισήγησή της εντάσσεται στην 3η θεματική ενότητα «Αποτύπωση Επαγγελματικής Κατάστασης και Κατοχύρωσης Επαγγελματικών Δικαιωμάτων. Επιμέρους Κατηγορίες βιβλιοθηκών – Αρχείων» και αναφέρεται ειδικά στις ακαδημαϊκές μουσικές βιβλιοθήκες και τους μουσικούς βιβλιοθηκονόμους που απασχολούνται στο συγκεκριμένο είδος βιβλιοθηκών.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν αρκετά από τα θέματα που απασχολούν γενικά και ειδικά τον χώρο των βιβλιοθηκών και αρχείων, ενώ θα καταθέσουν τις απόψεις τους οι Πρόεδροι των Τμημάτων Βιβλιοθηκονομίας ΠΑΔΑ, ΔΙΠΑΕ και Ιονίου, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

Θα παρουσιαστούν 11 εισηγήσεις από 14 εισηγητές, τοποθετήσεις από πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες.

Ακολουθεί Στρογγυλή τράπεζα στην οποία θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

  • Τι βιβλιοθήκες θέλουμε να έχουμε σε μια προοπτική 15ετίας;
  • Υπάρχουν βιβλιοθήκες  χωρίς βιβλιοθηκονόμους;
  • Ποιο είναι το επόμενο βήμα μας;

Η συμμετοχή είναι ανοικτή.

Σύνδεσμος ημερίδας: Webinar topic:

Ημερίδα για τα Επαγγελματικά Θέματα των Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης και των Αρχειονόμων. Τετάρτη 7/9/22, ώρα 10:0

Date and time:

Wednesday, Sep 7, 2022 10:00 am | (UTC+03:00) Athens, Bucharest

Join link:

https://isast.webex.com/isast/j.php?MTID=m1086ff810b8c9437b01a4d6c11e04c43

Για περισσότερα βλέπε: Πρόγραμμα 

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) η κ.κ. Μαρία Ασλανίδη και Αρσινόη Ιωαννίδου, μέλη της Ομάδας Συνηγορίας του Εθνικού Παραρτήματος.