Η Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Παραρτήματος της IAML, η οποία διεξήχθη κατά τη διάρκεια του πρώτου συνεδρίου της, ενέκρινε τη σύσταση ελληνικής Ομάδας Εργασίας για την Καταγραφή Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Συλλογών με Μουσικό Υλικό, σύμφωνα με τις οδηγίες και προδιαγραφές της ανάλογης Ομάδας εργασίας για την πρόσβαση σε μουσικά αρχεία της IAML (Access to Music Archives – ΑΜΑ) και του Διεθνούς Ευρετηρίου Μουσικών Πηγών (RISM), κάνοντας χρήση των πηγών και εργαλείων που αυτή προτείνει και διαθέτει. Απώτερος σκοπός είναι η ενημέρωση της βάσης δεδομένων του RISM, για πρώτη φορά, με τα διαθέσιμα προσωπικά και ιδρυματικά ελληνικά αρχεία και τις συλλογές τους. Η ενημέρωση της βάσης με τα στοιχεία αυτά αποτελεί συνέχεια των προηγουμένων εκδόσεων των «Directory of Music Research Libraries C Series», που εξέδιδε το RISM.
Η Ομάδα Εργασίας αποτελείται από μουσικολόγους και μουσικούς βιβλιοθηκονόμους, που
προέρχονται από πανεπιστημιακούς φορείς, βιβλιοθήκες, αρχεία και πολιτιστικά ιδρύματα. Συντονιστές: Βάλια Βράκα (2024-), Στεφανία Μεράκου (2017-2024), Άρης Μπαζμαδέλης (20217-2024). Μέλη: Μαρία Ασλανίδη, Αρσινόη Ιωαννίδου, Σοφία Κοντώση, Άρης Μπαζμαδέλης, Στεφανία Μεράκου, Βασίλης Μητρόπουλος (2017-2023), Κώστας Μόσχος, Μυρτώ Οικονομίδου και Άρτεμις Παπαδάκι, Σίλια Παπαχατζοπούλου (2023-).
Η αρχική φάση της εργασίας, που αφορά στην καταγραφή των Βιβλιοθηκών με -ή και χωρίς- κατοχή υλικού μουσικού ενδιαφέροντος, ολοκληρώθηκε μέσα στο 2020 και τα πρώτα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στον παρακάτω χάρτη της Google.
Επεξεργασία δεδομένων: AMA-IAML Greece.
Σχεδιασμός σε web χάρτη: Κώστας Μόσχος – ΙΕΜΑ-ΚΕΜΠ
Εάν έχετε διορθώσεις σε κάποια καταχώρηση, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο e-mail: ama.iamlgreece@gmail.com
Εάν η βιβλιοθήκη σας δεν περιλαμβάνεται, μπορείτε να την καταχωρήσετε στο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο για βιβλιοθήκες (σε περίπτωση βιβλιοθήκης) ή το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο για άλλους φορείς.
Επιστολή σχετική με το ερωτηματολόγιο και την καταγραφή.