Εργασίες 1ου Συνεδρίου Μουσικών Βιβλιοθηκών και Αρχείων

Το Ελληνικό Παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Βιβλιοθηκών  διοργάνωσε το 1ο Συνέδριο των Ελληνικών Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και  την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε  στη Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη”, συνδιοργανώτρια του Συνεδρίου και έδρα του Παραρτήματος.  Για πρώτη φορά, Βιβλιοθηκονόμοι και Αρχειονόμοι, Μουσικολόγοι, μέλη της Ελληνικής Ακαδημαϊκής Κοινότητας, ειδικοί της πληροφόρησης και πληροφορικοί, συγκεντρώθηκαν με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών. Στο γόνιμο και πλήρες διήμερο, τέθηκαν βάσεις για τη συνεργασία στο χώρο των Μουσικών Βιβλιοθηκών, καθώς αναγνωρίστηκε η ουσιαστική και καταλυτική συμβολή τους στη μουσική εκπαίδευση και έρευνα.Διακόσιοι συμμετέχοντες από την Ελλάδα και την Κύπρο, σαράντα πέντε ομιλητές σε δέκα παράλληλες συνεδρίες, δύο στρογγυλές τράπεζες και δύο προσκεκλημένοι ομιλητές αποτέλεσαν τον κορμό του Συνεδρίου. Οι παρουσιάσεις κάλυψαν θεματικές ενότητες σχετικές με τη Μουσική Βιβλιοθηκονομία, τα Πρότυπα Οργάνωσης Μουσικών Συλλογών, τη Μουσική Παιδαγωγική και Βιβλιοθήκες, τη Μουσική Έρευνα και Μουσικά Αρχεία και Συλλογές, τις Ψηφιακές Βιβλιοθήκες και τα Μουσικά Αποθετήρια.

Στη Γενική Συνέλευση καταδείχτηκε μεταξύ άλλων η βούληση των μελών του Παραρτήματος για την καταγραφή και την προώθηση θεμάτων που απασχολούν τον μουσικοβιβλιοθηκονομικό κλάδο, εκδηλώθηκε η επιθυμία συνεργασίας μεταξύ των φορέων ενώ ψηφίστηκαν οι προτάσεις τη δημιουργία Ομάδων Εργασίας.

 

Επίσης, δώθηκε ψήφος εμπιστοσύνης στο Διοικητικό Συμβούλιο και ανανεώθηκε η θητεία του για τα επόμενα 3 χρόνια.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από το Συνέδριο εδώ: http://bit.ly/2q5ziIP